ŁOSOŚ MIODOWO-LIMONKOWY Z SAŁATKĄ RYŻOWĄ

PRZYGOTOWANIE

  • Łososia podzielić na porcje, z każdej odciąć skórę i sprawdzić czy nie ma ości. Opłukać i osuszyć.
  • Wymieszać składniki marynaty i nasmarować nią kawałki łososia. Odłożyć do naczynia żaroodpornego do zamarynowania na ok. 1 godzinę.
  • W międzyczasie przygotować sałatkę ryżową do podania - PRZEPIS (ilość składników x2).
  • Piekarnik nagrzać do 210 stopni C. Włożyć zamarynowanego łososia i piec przez 18 minut.
  • Na talerze wyłożyć po porcji sałatki ryżowej i filetu z łososia. Można skropić limonką i posypać świeżymi ziołami.

SKŁADNIKI

 4 PORCJE

  • 600 g filetu z łososia

MARYNATA

  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżeczki startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku, drobno starte

DO PODANIA

  • SAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM I KUKURYDZĄ (z podwójnej ilości składników)
źródło : kwestiasmaku.com

Komentarze

Zostaw swój komentarz